Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering bespaar je jouw familie financiële problemen als je komt te overlijden. De verzekeraar betaalt dan namelijk een afgesproken bedrag uit aan jouw nabestaanden. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering tegelijk met een hypotheek afgesloten. Mocht je komen te overlijden, kunnen jouw nabestaanden aan de hypotheekvoorwaarden voldoen en dus in het huis blijven wonen.

De vorm van de overlijdensrisicoverzekering wordt doorgaans bepaald aan de hand van de hypotheekvorm. Bij een annuïteitenhypotheek wordt dan een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bij een lineaire hypotheek past een lineaire dalende overlijdensrisicoverzekering beter. Tot slot is er nog de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Deze sluit goed aan bij de voorwaarden van een aflossingsvrije hypotheek.

Ingewikkeld? Dat begrijp ik. Bij Wassink Advies en Consulting neem ik rustig de tijd om alles uit te leggen. Bij mij op kantoor of gewoon bij jou thuis. Neem gerust contact met mij op.

Neem contact op

Jouw onafhankelijke financieel adviseur

Routebeschrijving