Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering bespaart u uw familie financiële problemen als u komt te overlijden. De verzekeraar betaalt dan namelijk een afgesproken bedrag uit aan uw nabestaanden. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering tegelijk met een hypotheek afgesloten. Mocht u komen te overlijden, kunnen uw nabestaanden aan de hypotheekvoorwaarden voldoen en dus in het huis blijven wonen.

De vorm van de overlijdensrisicoverzekering wordt doorgaans bepaald aan de hand van de hypotheekvorm. Bij een annuïteitenhypotheek wordt dan een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bij een lineaire hypotheek past een lineaire dalende overlijdensrisicoverzekering beter. Tot slot is er nog de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Deze sluit goed aan bij de voorwaarden van een aflossingsvrije hypotheek.

Ingewikkeld? Dat begrijpen we. Bij Wassink Advies en Consulting nemen we rustig de tijd om alles uit te leggen. Bij ons op kantoor of gewoon bij u thuis. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Uw onafhankelijk financieel adviseur

Routebeschrijving