Duurzaam wonen

Wil jij je huis verduurzamen / energie zuiniger maken?

Ik ben Adviseur Duurzaam Wonen, ik geef je geen advies over welke opties voor verduurzaming geschikt zijn voor jouw woning. Maar ik kan jullie wel helpen met het inschakelen van een adviesbureau, die voor jullie een adviesrapport kan maken wat te verduurzamen. Dat bedrijf helpt je ook met het regelen van subsidies en bedrijven die het voor je aanleggen. Ik geef je advies over het financieren d.m.v. een hypotheek van de verduurzaming / energie zuiniger maken van jouw woning.

Hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om energiebesparende maatregelen te financieren. Met een verduurzamingshypotheek kun je voordelig geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast zijn er nog diverse subsidies om jouw huis te verduurzamen.

Ik help je graag bij het maken van de juiste keuze voor de financiering van de verduurzaming van jouw woning, met een hypotheek.

Wassink Advies en Consulting zet met jou alle mogelijkheden op een rij voor het financieren met een hypotheek, van energiebesparende maatregelen tijdens een vrijblijvend gesprek

 

De voordelen van duurzaam wonen

Er zijn veel voordelen als je jouw huis groener gaat maken. Jouw huis verduurzamen is veel meer dan elke maand een lagere energierekening ontvangen. Je creëert een gezondere leefomgeving binnenshuis door de betere ventilatie en isolatie. Daarnaast gaat jouw woningwaarde omhoog en neemt jouw wooncomfort toe. Kleine aanpassingen aan jouw huis kunnen al voor een groot verschil zorgen op de energierekening. 

 

Bespaar structureel geld

Door relatief lage investeringen kan je al duurzamer wonen met als gevolg dat je energie en dus geld gaat besparen. Zie het als een investering in de toekomst. Veel mensen hebben het idee dat het verduurzamen van hun woning duur is terwijl verduurzaming juist geld bespaart op de langer termijn. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies en dat scheelt in de kosten. Dit kan je zelf aanvragen. 

 

Mogelijkheden voor energiebesparing 

Door jouw woning te verduurzamen krijgt jouw huis een betere energielabel en ga je structureel kosten besparen. Er zijn verschillende manieren om energie te besparen zoals: 

  • Met zonnepanelen bespaar je op het stroomverbruik. 

  • Met een warmteterugwin installatie bespaar je gas.. 

  • Door de woning te isoleren blijft het langer warm. Dit kan je doen met bijvoorbeeld HR++ isolatieglas (dubbelglas).
  • Vervang de kozijnendoor energiezuininge.
  • Kies voor een Gevel-,dak-,leiding- en vloerisolatie. 

Je kan zelf hier verschillende subsidies voor aanvragen. Dit kan je zelf regelen via deze website.

Subsidie voor isolatiemaatregelen 

Wil je meer over weten subsidies? Dan verwijs ik je graag door naar deze website.

Sommige gemeenten en provincies hebben hun eigen subsidieregelingen voor energiebesparing. Check jouw woning op energiebesparende maatregelen door het invullen van de vragenlijst. Let op: de isolatiesubsidie moet je vooraf aanvragen, niet na uitvoering. Dit kan ik niet voor je aanvragen, want dan kan je zelf doen. 

 

Wat kan ik voor je doen?

Je kan op verschillende manieren het verduurzamen van jouw huis financieren. Ik kijk wat er past binnen jouw financiële mogelijkheden. Wat gebeurt er als jij jouw spaargeld gaat inzetten of juist de overwaarde van de hypotheek gaat benutten. Ook bespreken we de mogelijke subsidies en leningen. Ik geef je geen advies over welke opties voor verduurzaming geschikt zijn voor jouw woning.

 

Ja, ik wil duurzamer wonen

Wassink Advies en Consulting is al 24 jaar actief in Noord-Nederland! Sinds 2019 ben ik ook Erkend Adviseur Duurzaam Wonen. Je kan van mij een onafhankelijk, eerlijk en een gedegen advies verwachten. We bespreken alle aspecten van duurzaam wonen en de financieringsmogelijkheden.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik zit in Zevenhuizen (Groningen). Ik kom gewoon bij je thuis of op kantoor langs om de mogelijkheden te bespreken om duurzamer te gaan wonen. Ik ben 7 dagen per week geopend. Ik ben op werkdagen telefonisch bereikbaar tot 21.30 en in de weekenden tot 17.00.  

 

Ja, ik wil een afspraak maken

Jouw huis energiezuiniger en duurzamer maken

 

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen
Routebeschrijving