Aflossingsvrije Hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek lost u, de naam zegt het al, niet af gedurende de looptijd. Maandelijks betaalt u alleen de rente. Aan het einde van de looptijd lost u de hypotheek in één keer af. Sinds 2013 komt u met een nieuwe aflossingsvrije hypotheek niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Als u voor 2013 een aflossingsvrije hypotheek heeft afgesloten, kunt u die nog wel oversluiten en meeverhuizen met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Met aan aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd, of als u gaat verhuizen, moet u de hypotheek volledig aflossen. Omdat u bij de aflossingsvrije hypotheek geen kapitaal opbouwt, in tegenstelling tot bij de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek, brengt deze hypotheekvorm risico met zich mee. Doorgaans loopt de aflossingsvrije hypotheek 30 jaar.

Bij een verhuizing mag u een aflossingsvrije hypotheek meenemen. Wel geldt dat de hypotheek niet hoger mag zijn dan 50% van de waarde van het nieuwe huis. Wilt u de hypotheek toch verhogen om een duurder huis te bekostigen? Dan kunt u voor dat deel een lineaire of annuïteitenhypotheek afsluiten.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor u te bespreken.

Neem contact op

Uw onafhankelijk hypotheekadviseur

Routebeschrijving