Reisverzekering

Je denkt er natuurlijk liever niet aan, maar er kan van alles gebeuren terwijl je op reis bent. Een ongeval zit in een klein hoekje, net als beschadigingen aan jouw bagage of schade die je lijdt door ziekte. Om met een prettig gevoel op reis te gaan, sluit je een reisverzekering af. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn, of een doorlopende reisverzekering. De kortlopende verzekering geldt voor één reis, terwijl je met een doorlopende verzekering het hele jaar door goed verzekerd bent. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden.

In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering te nemen. Met deze zorgverzekering dek je doorgaans ook medische kosten in het buitenland. Dit geldt echter maar tot een bepaald bedrag. Het kan verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten die de extra kosten afdekt. Ook andere kosten die je maakt na een ongeval of ziekte, denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je van en naar een ziekenhuis maakt.

Het uitbreiden van jouw reisverzekering kan in sommige gevallen verstandig zijn. Met een annuleringsverzekering bijvoorbeeld of met werelddekking. Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor je te bespreken.

Neem contact op

Jouw onafhankelijke financieel adviseur

Routebeschrijving