Reisverzekering

U denkt er natuurlijk liever niet aan, maar er kan van alles gebeuren terwijl u op reis bent. Een ongeval zit in een klein hoekje, net als beschadigingen aan uw bagage of schade die u lijdt door ziekte. Om met een prettig gevoel op reis te gaan, sluit u een reisverzekering af. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn, of een doorlopende reisverzekering. De kortlopende verzekering geldt voor één reis, terwijl u met een doorlopende verzekering het hele jaar door goed verzekerd bent. Gaat u meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden.

In Nederland bent u verplicht een zorgverzekering te nemen. Met deze zorgverzekering dekt u doorgaans ook medische kosten in het buitenland. Dit geldt echter maar tot een bepaald bedrag. Het kan verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten die de extra kosten afdekt. Ook andere kosten die u maakt na een ongeval of ziekte, denk bijvoorbeeld aan reiskosten die u van en naar een ziekenhuis maakt.

Het uitbreiden van uw reisverzekering kan in sommige gevallen verstandig zijn. Met een annuleringsverzekering bijvoorbeeld, of met werelddekking. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken.

Neem contact op

Uw onafhankelijk financieel adviseur

Routebeschrijving