Brand- en Opstalverzekering

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, ben je verzekerd tegen schade aan jouw huis door brand, bliksem, storm en inbraak. Deze verzekering is verplicht voor woningbezitters. Bij een opstalverzekering is het belangrijk dat je voor het juiste bedrag verzekerd bent. Ben je onderverzekerd, krijg je namelijk niet het volledige bedrag uitgekeerd mocht je schade lijden. Aan de andere kant is oververzekering uiteraard ook niet nodig.

Er zijn verschillende soorten dekkingen:

  • Branddekking: met Branddekking ben je verzekerd tegen brand, ontploffing, blikseminslag en vliegtuigschade.
  • Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV): met UGV dekking ben je daar bovenop verzekerd tegen olie-, rook- en roetschade, storm, inbraak, vandalisme, vormen van waterschade, aanrijding en aanvaring, omvallende bomen en gesprongen leidingen door bijvoorbeeld vorst.
  • Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV+): de UGV+ dekking is nog uitgebreider, met schroei-, smelt- en zengschade, schade gelden door herstel van waterleidingen, schade door neerslag die via de begande grond naar binnen stroomt en schade aan inhoud van koelkasten en vriezers door het uitvallen van de stroom.
  • All-Risk dekking: All-Riskdekking biedt de meest uitgebreide dekking. Je bent verzekerd tegen elk van buiten komend onheil.

 

Neem contact met mij op om de juiste opstalverzekering voor je te vinden.

Neem contact op

Jouw onafhankelijke financieel adviseur

Routebeschrijving