Brand- en Opstalverzekering

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, bent u verzekerd tegen schade aan uw huis door brand, bliksem, storm en inbraak. Deze verzekering is verplicht voor woningbezitters. Bij een opstalverzekering is het belangrijk dat u voor het juiste bedrag verzekerd bent. Bent u onderverzekerd, krijgt u namelijk niet het volledige bedrag uitgekeerd mocht u schade lijden. Aan de andere kant is oververzekering uiteraard ook niet nodig.

Er zijn verschillende soorten dekkingen:

  • Branddekking: met Branddekking bent u verzekerd tegen brand, ontploffing, blikseminslag en vliegtuigschade.
  • Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV): met UGV dekking bent u daar bovenop verzekerd tegen olie-, rook- en roetschade, storm, inbraak, vandalisme, vormen van waterschade, aanrijding en aanvaring, omvallende bomen en gesprongen leidingen door bijvoorbeeld vorst.
  • Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV+): de UGV+ dekking is nog uitgebreider, met schroei-, smelt- en zengschade, schade gelden door herstel van waterleidingen, schade door neerslag die via de begande grond naar binnen stroomt en schade aan inhoud van koelkasten en vriezers door het uitvallen van de stroom.
  • All-Risk dekking: All-Riskdekking biedt de meest uitgebreide dekking. U bent verzekerd tegen elk van buiten komend onheil.

Neem contact met ons op om de juiste opstalverzekering voor u te vinden.

Neem contact op

Uw onafhankelijk financieel adviseur

Routebeschrijving